Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τί Είναι Η Ενέργεια Και Πώς Καθορίζει Τα Σημεία Πόνου;

Θα διερευνήσουμε πώς η ζωτική μας ενέργεια επηρεάζει την αίσθηση ευεξίας μας. Θα δούμε πώς μπορούμε να ελέγξουμε αυτήν την ενέργεια για να μειώσουμε το άγχος και τον πόνο.

Ποια είναι αυτή η ενέργεια και πώς μπορούμε να έχουμε πρόσβαση;

Η Ενέργεια Καθορίζει Τα Σημεία

Σκεφτείτε ένα ηλεκτρικό φως. Όταν αναποδογυρίζετε έναν διακόπτη τοίχου, ένα φως ανάβει κάπου στο σπίτι. Πώς έφτασε η ενέργεια στη λάμπα όταν γυρίσατε το διακόπτη φωτός;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν καλώδια που διατρέχουν τον τοίχο, αλλά δεν μπορείτε να τα δείτε. Έχουμε παρόμοια ενεργειακά κυκλώματα στο σώμα μας. Τους αποκαλούμε μεσημβρινούς. Τρέχουν σε όλο το σώμα μας, αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε. Μπορούμε να τους προσπελάσουμε χρησιμοποιώντας τους δικούς μας διακόπτες ενέργειας αγγίζοντας, μασάζ ή κρατώντας ορισμένα σημεία αντανακλαστικής στην επιφάνεια του σώματός μας.

Εάν ένας σωλήνας κήπου έχει τσακίσει, το νερό μπορεί να μην μπορεί να ρέει και πολλές φορές το νερό μπορεί να σταματήσει να ρέει. Αυτό είναι το ίδιο με τους μεσημβρινούς. Εάν υπάρχει απόφραξη / συστροφή στο μεσημβρινό σύστημα, η ενέργεια μπορεί να μην μπορεί να ρέει, η οποία μπορεί να είναι μία από τις αιτίες του άγχους και του πόνου και της ασθένειάς μας.

Μιλάμε Για Ενέργεια

Κάθε μυς συνδέεται με έναν μεσημβρινό και κάθε μεσημβρινός συνδέεται με ένα όργανο. Δουλεύοντας με τους μυς μπορούμε να εργαστούμε με ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα του σώματος.

Ο βελονιστής χρησιμοποιεί τους μεσημβρινούς για πρόσβαση στην Ενέργεια «Chi» για να βοηθήσει τη ροή της ενέργειας.

Όλοι έχουμε βιώσει πόνο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Παρόλο που δεν μας αρέσει ο πόνος, ο πόνος μπορεί να είναι φίλος μας. Όπως ο διακόπτης τοίχου και ο λαμπτήρας, όταν κάτι δεν λειτουργεί σωστά, το σώμα μας μας στέλνει μηνύματα πόνου για να μας ειδοποιήσει για αυτό το γεγονός.

Εάν ο λαμπτήρας δεν ανάβει όταν ανοίγουμε το διακόπτη ή εάν συνεχίζει να αναβοσβήνει, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι λάθος με την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για τη λάμπα ή το διακόπτη.

Ομοίως, εάν το σώμα μας στέλνει ένα μήνυμα πόνου, γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάτι που χρειάζεται προσοχή για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας.

Πολύ συχνά τείνουμε να αγνοούμε τον πόνο ή να τον καλύψουμε με φάρμακα που θανατώνουν τον πόνο. Αλλά αντ ‘αυτού μπορούμε να εξισορροπήσουμε τις λεπτές ενέργειες που ελέγχουν το σώμα και το μυαλό.

Ο Πόνος Μπορεί Να Οφείλεται Σε Κάποιο Άγχος

Συνήθως μπορούμε να ταξινομήσουμε το άγχος σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες:

  1. Το ψυχο-συναισθηματικό άγχος μπορεί να αντιμετωπιστεί στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στην παιδική χαρά κ.λπ.
  2. Το σωματικό-δομικό στρες περιλαμβάνει μυϊκές ανισορροπίες και ορθοστατικά προβλήματα και συχνά μπορεί να προκύψει από την άσκηση ή το επαναλαμβανόμενο μυϊκό στρες (RMS). Τα σκελετικά προβλήματα είναι συνήθως παράγωγα των μυϊκών ανισορροπιών. Μυϊκά οστά, τα οστά δεν τραβούν τους μύες.
  3. Το χημικό στρες μπορεί να προκύψει από αυτό που τρώμε, πίνουμε ή καπνίζουμε, από την έλλειψη βασικών θρεπτικών συστατικών και από την περιβαλλοντική ρύπανση.
  4. Η ενεργειακή πίεση μπορεί να προέλθει από φωτισμό φθορισμού, γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας και μετασχηματιστές, ραδιοφωνικούς σταθμούς και σταθμούς μετάδοσης ραντάρ κ.λπ.

Οποιοσδήποτε από αυτούς τους λόγους μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των συστημάτων ενέργειας του σώματος που ελέγχουν και διατηρούν την ευεξία του σώματός μας.

Αυτές οι πιέσεις μπορούν συχνά να εξουδετερωθούν εξισορροπώντας τις ενεργειακές ροές στο σώμα μας. Ακριβώς όπως η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για έναν λαμπτήρα μπορεί να ελεγχθεί από έναν απομακρυσμένο διακόπτη τοίχου, η ροή ενέργειας στο σώμα μας μπορεί να ελεγχθεί αγγίζοντας ή τρίβοντας διάφορα σημεία στο σώμα μας. 

Τα επιστημονικά ονόματα για αυτά τα σημεία είναι:

  • Neurolymphatic reflexes,
  • Νευροαγγειακά αντανακλαστικά σημεία και
  • Σημεία βελονισμού.

Αυτά τα σημεία λειτουργούν σαν διακόπτες κυκλώματος. Το τρίψιμο ή το άγγιγμα τους «επαναφέρει» τα κυκλώματα και παίρνει την ενέργεια που ρέει ξανά σωστά.

Αυτές οι νέες ασκήσεις εξισορρόπησης ενέργειας που αναπτύχθηκαν από την Applied Kinesiology, το Touch for Health και τις εκπαιδευτικές τεχνικές αυτοβοήθειας Barhydts χρησιμοποιούν αυτούς τους διάφορους τύπους ζωτικών σημείων ελέγχου ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares