Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Hospice Care: Μια Απόφαση Που Αλλάζει Τη Ζωή

Ως φροντιστής ενός αγαπημένου ατόμου, μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που ίσως χρειαστεί να λάβετε είναι η φροντίδα του νοσοκομείου. 

Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να ληφθεί, αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η ιατρική θεραπεία έχει φτάσει στο μέτρο που μπορεί να είναι ώρα για τον ασθενή να βρίσκεται σε ένα μέρος όπου υπάρχει ζεστασιά και φροντίδα και μπορούν να περάσουν ποιοτικό ιδιωτικό χρόνο μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ποιότητα Ζωής

Το Hospice δεν είναι μέρος. Είναι μια ιδέα για την ποιότητα ζωής καθώς πλησιάζει το τέλος της για τους ασθενείς και τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ακόμα και όταν το φάρμακο δεν μπορεί να προσφέρει θεραπεία, μπορεί να προσφέρει άνεση, φροντίδα και βοήθεια που μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση καλύτερης ποιότητας ζωής για τον ασθενή. 

Η φροντίδα του νοσοκομείου βασίζεται στην πεποίθηση ότι μέσω της ευαίσθητης, κατάλληλης περίθαλψης και της υποστήριξης μιας κοινότητας που φροντίζει, οι ασθενείς με τελική ασθένεια και οι οικογένειές τους μπορούν να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες προκλήσεις που έρχονται.

Παρηγορητική Φροντίδα

Αυτός ο τύπος προσοχής, που ονομάζεται επίσης παρηγορητική φροντίδα, περιλαμβάνει την επιθετική θεραπεία σωματικού και συναισθηματικού πόνου και συμπτωμάτων. Επικεντρώνεται στην ενίσχυση της άνεσης του ασθενούς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους εμπλεκόμενους. 

Ένα αποδεκτό πρόγραμμα φροντίδας νοσοκομείου μπορεί ακόμη και να παρέχεται στο σπίτι του ασθενούς. Είναι βασισμένο στην ιδέα ότι η ποιότητα ζωής και η αξιοπρέπεια ενός ατόμου είναι απαραίτητα. Η οικογένεια συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στη φροντίδα και η έμφαση δίνεται στη ζωή. Η φροντίδα του νοσοκομείου επιτρέπει στον ασθενή να διαχειριστεί τον πόνο και άλλα συμπτώματα έτσι ώστε να μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Πρόγραμμα Φροντίδας

Μια άλλη κύρια απόφαση που πρέπει να ληφθεί είναι ποιος θα είναι ο κύριος φροντιστής του ασθενούς. Εάν είναι μέλος της οικογένειας ή μέλη, τότε το πρόγραμμα φροντίδας του νοσοκομείου θα πρέπει να προσφέρει ανάπαυλα, ώστε οι φροντιστές να μπορούν να αναπαύονται πολύ αναγκαία ανά διαστήματα, χωρίς να ανησυχούν για την κατάσταση του ασθενούς. 

Hospice Care

Το πρόγραμμα φροντίδας του νοσοκομείου πρέπει να ρυθμίσει τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο ασθενής και να εκπαιδεύσει τον φροντιστή για τη χορήγηση οποιουδήποτε φαρμάκου. Εάν απαιτείται εξειδικευμένη νοσοκόμα, αυτή η υπηρεσία μπορεί να προσφέρεται από το πρόγραμμα φροντίδας του νοσοκομείου ανάλογα με το είδος της θεραπείας που λαμβάνει ο ασθενής.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς με νοσοκομειακή περίθαλψη ήταν πολύ πιο ευχαριστημένοι με τη φροντίδα που έλαβαν και οι φροντιστές των ασθενών έδειξαν περισσότερη ικανοποίηση και λιγότερο άγχος από ό, τι εκείνοι στην παραδοσιακή ιατρική περίθαλψη. Οι ασθενείς με νοσοκομειακή περίθαλψη παρουσίασαν επίσης σημαντικά λιγότερη κατάθλιψη καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares