Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οι Εξάψεις (Hot Flashes) Στους Άντρες Και Ο Βελονισμός

Οι εξάψεις είναι μια καυτή αίσθηση στο λαιμό και το πρόσωπο, που συνοδεύεται από αίσθημα παλμών της καρδιάς, εφίδρωση, ζάλη και κεφαλαλγία. 

Οι Εξάψεις

Όταν έρχεται η επίθεση, τα αιμοφόρα αγγεία στο λαιμό και το πρόσωπο διαστέλλονται και ρέει περισσότερο αίμα, αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία των προσβεβλημένων περιοχών.

Όταν η επίθεση τελειώσει, το σώμα αισθάνεται παγωμένο

Η επίθεση μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα έως μια ώρα. Οι περισσότεροι από τους πάσχοντες από εξάψεις είναι γυναίκες που υποβάλλονται σε εμμηνόπαυση. Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις όπως ο υπερθυρεοειδισμός, η χαμηλή αρτηριακή πίεση και το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα προκαλούν εξάψεις.

Μεταξύ των ανδρών δεν είναι μια κοινή κατάσταση, αλλά υπάρχουν άνδρες που πάσχουν από αυτήν. Όπως και με τις γυναίκες, είναι οι ορμονικές διακυμάνσεις που προκαλούν το πρόβλημα. Το Andropause είναι μια αμφιλεγόμενη κατάσταση, καθώς ορισμένοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η έκκριση της ορμόνης τεστοστερόνης μειώνεται καθώς οι άνδρες γερνούν

Αυτή η μείωση προκαλεί στους άνδρες τα ίδια συμπτώματα με την εμμηνόπαυση. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τη σεξουαλική τους ορμή, μειωμένη ανάπτυξη γένια, ευαισθησία του μαστού και αυξημένο λίπος. Οι εξάψεις εμφανίζονται ακριβώς όπως συμβαίνει σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εμμηνόπαυση.

Οι άνδρες που έχουν πρόβλημα με τον προστάτη τους, όπως ο καρκίνος του προστάτη, λαμβάνουν θεραπεία στέρησης ορμονών. Το 80% των ανδρών που λαμβάνουν αυτήν τη θεραπεία υποφέρουν από εξάψεις Οι άνδρες με ήπιες εξάψεις μπορεί να είναι σε θέση να τα διαχειριστούν με τροποποιήσεις του τρόπου ζωής τους. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η ορμονοθεραπεία δεν αποτελεί επιλογή, καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται για τη διακοπή του καρκίνου του προστάτη.

Ο βελονισμός είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τέτοιες περιπτώσεις

Ορισμένα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι αποτελεσματικά για εξάψεις. Ορισμένα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, όπως η κλονιδίνη και η μεθυλντόπα, είναι αποτελεσματικά στη μείωση της σοβαρότητας των εξάψεων. 

Άλλες φυσικές θεραπείες όπως το sog, το έλαιο νυχτολούλουδου, το ginseng και το black cohosh έχουν τα υπέρ τους. Αλλά δεν έχουν υποβληθεί σε συστηματική διπλή-τυφλή κλινική δοκιμή και μπορεί να μην είναι καλύτερα από ένα εικονικό φάρμακο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares