Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Οργανική Φροντίδα Δέρματος Vs Χημική Φροντίδα Για Άνδρες

Όταν οι άντρες αρχίζουμε να αγοράζουμε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, δεν κοιτάζουμε πάρα πολύ τα συστατικά και τη φύση του προϊόντος μπροστά μας. Απλώς τείνουμε να βλέπουμε τα μάτια και διαβάζουμε γενικά χαρακτηριστικά, όπως “αντιγήρανση”, “όχι άλλες ρυτίδες”, “αντίο λιπαρό δέρμα”. Ωστόσο, υπάρχει ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζουμε περισσότερο: “βιολογικό προϊόν”.

Η βιολογική φροντίδα ή η φυσική φροντίδα, αναφέρεται στη χρήση όλων των φυσικών συστατικών για τη φροντίδα του δέρματός μας.

Αυτά τα προϊόντα είναι γενικά κατασκευασμένα από περισσότερους από έναν τύπους βοτάνων και σπόρων, που συνδυάζονται είναι σε θέση να φέρουν τα ίδια αποτελέσματα με προϊόντα με βάση τη χημική ουσία. 

Ο βιολογικός τρόπος ζωής και η ανακάλυψη των αρχαίων βοτάνων καθιστούν τη βιολογική φροντίδα του δέρματος ολοένα και πιο δημοφιλή στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος των ανδρών και θέτει τα προϊόντα με βάση τα χημικά στο προσκήνιο.

Η χημική φροντίδα του δέρματος έγινε δημοφιλής χάρη στα μερικές φορές απίστευτα αποτελέσματά της στη διόρθωση δερματικών προβλημάτων. Και αυτός ήταν ο λόγος που είχαν και υψηλότερη τιμή. Αλλά καθώς πέρασαν χρόνια, οι ιατρικές έρευνες έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα συστατικά δεν είναι ασφαλή. 

Συστατικά όπως το Aliminum, η Προπυλενογλυκόλη και η Ιμιδαζολιδινυλ ουρία, έχουν αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους. Τα αποτελέσματά τους περιλαμβάνουν συνδέσμους με καρκίνο του μαστού, δερματίτιδα εξ επαφής, ωτοτοξικότητα, νεφρική βλάβη και άλλα. 

Τα περισσότερα από τα προϊόντα με αυτά τα συστατικά έχουν απαγορευτεί, αλλά υπάρχουν μερικά που δεν, ακόμη και με όλη την έρευνα για να το υποστηρίξετε. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν και άλλα συστατικά που δεν είναι βλαβερά.

Ως άνδρες είμαστε σε επαφή με πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες, αλλά όχι τόσο με μια γυναίκα. Μια μέση γυναίκα χρησιμοποιεί 12 προϊόντα ομορφιάς την ημέρα, αυτό προσθέτει 168 χημικά!

Ωστόσο, με όλα αυτά, δεν πρέπει να βασιστούμε τόσο στα τυφλά στη βιολογική φροντίδα του δέρματος. Τα βιολογικά προϊόντα είναι εξαιρετικά κακή ρύθμιση και μερικά από αυτά τα λεγόμενα “Όλα τα φυσικά” προϊόντα χρησιμοποιούν χημικές ουσίες και χημικές διαδικασίες για την ανάμειξη των συστατικών. Φυσικά δεν πολλοί άνθρωποι μιλούν δυνατά για αυτά, και έρχεστε να ανακαλύψετε τα αποτελέσματα μόνοι σας.

Η καλύτερη συμβουλή που πρέπει να ακολουθήσετε είναι αυτή:

Μάθετε τι χρησιμοποιείτε. Πρέπει να ενημερώνεστε, γιατί μιλάμε για το δέρμα σας εδώ. Μπορεί να πιστεύετε ότι ως άντρας το δέρμα σας είναι πιο σκληρό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το δέρμα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητο στους άνδρες λόγω των συνεχών κακών συνηθειών ξυρίσματος. 

Κάντε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο για τα συστατικά του προϊόντος που πρόκειται να αγοράσετε και, αν είναι δυνατόν, ζητήστε τη συμβουλή ενός γιατρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares