Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανακαλύψτε Τί Συμβαίνει Όταν Πέφτει Η Τεστοστερόνη

Μέχρι να ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτού, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης και να έχετε επιπλέον πόρους όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασής σας.

Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από μικρές, μόλις αντιληπτές αλλαγές σε στάση απέναντι σε συντριπτικές και μερικές φορές καταστροφικές μεταβολές στην επιθυμία και τη συνήθεια.

Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα αποτελέσματα μιας πτώσης της τεστοστερόνης είναι η μειωμένη λίμπιντο και οι ασθενέστερες στύσεις (για τους άνδρες), αλλά δεν σχετίζονται όλα τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης με τη σεξουαλικότητα.

Εκτός από τις αλλαγές στη σεξουαλική ορμή και την αντοχή, άλλα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • έλλειψη ενέργειας
  • μειωμένο ενδιαφέρον για κάποτε αγαπημένες δραστηριότητες
  • μειωμένη αθλητική απόδοση
  • συχνές αλλαγές στη διάθεση

Το σωρευτικό αποτέλεσμα των πολλών συμπτωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μια σημαντική αλλαγή προσωπικότητας. Τα συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης μπορούν να συνδυαστούν για να μετατρέψουν ένα κάποτε ζωντανό, ενεργό, ενεργητικό άτομο με πολύ θετική προοπτική στη ζωή σε ένα αδύναμο, κουρασμένο και εξαιρετικά ευερέθιστο άτομο.

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που ελέγχει μια ποικιλία φυσικών διεργασιών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Όταν αυτό το σημαντικό συστατικό του ανθρώπινου σώματος εξαφανιστεί, είναι δύσκολο για το σώμα να εκτελέσει πολλές σημαντικές λειτουργίες όπως ρύθμιση της διάθεσης, σεξουαλική διέγερση και δημιουργία νέου μυϊκού ιστού.

Η διακοπή αυτών των κρίσιμων βιολογικών διεργασιών καθιστά δύσκολο για τον πάσχοντα να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο κάποτε.

Για παράδειγμα, επειδή η τεστοστερόνη είναι ένα σημαντικό μέρος της οικοδόμησης νέων μυών, ένα άτομο που έχει υποστεί πτώση αυτής της κρίσιμης ορμόνης θα είναι πιθανό να αντιμετωπίσει άνευ προηγουμένου σωματική αδυναμία.

Αλλαγές Στο Σώμα

Η σύνθεση του σώματος μπορεί επίσης να αλλάξει καθώς οι μύες μειώνονται και το σωματικό λίπος αυξάνεται.

Αυτά είναι δύο κοινά συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης και για κάθε άλλη βιολογική διαδικασία που βασίζεται στην τεστοστερόνη, υπάρχουν παρόμοια προβλήματα που προκύπτουν όταν η ορμόνη καθίσταται μη διαθέσιμη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης είναι άνδρες άνω των σαράντα ετών, αλλά υπάρχουν επίσης μεγάλοι αριθμοί γυναικών και νεότερων ανδρών που υποφέρουν καθημερινά από τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η διάθεσή τους αλλάζει, απάθεια προς το σεξ ή γενικά Η έλλειψη ενέργειας σχετίζεται με μείωση του επιπέδου τεστοστερόνης στο σώμα τους.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εκτιμά ότι μεταξύ τεσσάρων και πέντε εκατομμυρίων Αμερικανών ανδρών πάσχουν από ανεπάρκεια τεστοστερόνης, αλλά η πλειονότητα αυτών των ανδρών δεν αναζητούν θεραπεία, εν μέρει επειδή λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν αρκετά για τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης για να τα αναγνωρίσουν όταν εμφανίζονται .

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι μόνο μεταξύ δέκα και δεκαπέντε τοις εκατό αυτών των ανδρών είναι πιθανό να αναζητήσουν θεραπεία για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων των επιδεινούμενων επιπέδων τεστοστερόνης τους.

Για να περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα, είναι συχνά μια μείωση της τεστοστερόνης εσφαλμένη διάγνωση ως ψυχολογική κατάθλιψη, καθώς αυτά τα δύο προβλήματα μοιράζονται διάφορα συμπτώματα. Πολλοί πάσχοντες δεν επισκέπτονται ποτέ έναν ιατρό για να βρουν ανακούφιση, αλλά ακόμη και εκείνοι που ζητούν βοήθεια από τους γιατρούς, δεν λαμβάνουν όλοι τη βοήθεια που χρειάζονται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ασθενής που αναζητά βοήθεια για τα συμπτώματα του χαμηλού. Η τεστοστερόνη θα πει ότι οι ξαφνικές δυσκολίες του αποτελούν φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης, και σε κάποιο βαθμό αυτό ισχύει.

Ο Ρόλος Της Ηλικίας

Τα επίπεδα τεστοστερόνης φυσιολογικά αρχίζουν να μειώνονται μόλις ένας ενήλικας άνδρας φτάσει περίπου τα 30 χρόνια. σε αυτό το σημείο, αυτή η ζωτική ορμόνη μειώνεται περίπου 2% ετησίως μετά.

Ωστόσο, η διαδικασία γήρανσης επηρεάζει διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικά

τρόπους, και ορισμένοι άνδρες και γυναίκες βιώνουν μια πολύ ταχύτερη και δυσάρεστη πτώση της τεστοστερόνης από ό, τι άλλοι. Όταν συμβαίνει αυτό, τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης μπορεί να είναι τόσο έντονα ώστε να φτάνουν σε αφόρητα.

Η εκμάθηση σχετικά με τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η εμπειρία γήρανσης σας είναι η ίδια για το μάθημα ή αξίζει ιατρικής φροντίδας.

Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενημερώστε το γιατρό σας για το τι αντιμετωπίζετε. Μια εξέταση αίματος για τη μέτρηση των επιπέδων αυτής της ορμόνης μπορεί να γίνει για να βρείτε μια πιο οριστική απάντηση.

Πολλά ζευγάρια παλεύουν με προβλήματα υπογονιμότητας. Ένα στα έξι ζευγάρια δυσκολεύεται να συλλάβει ή να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη. Η πάθηση δεν οφείλεται πάντα σε γυναικείους παράγοντες, μερικές φορές οφείλεται και σε ανδρικούς παράγοντες.

Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες υπογονιμότητας που σχετίζονται με τους άνδρες είναι ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων, τα προβλήματα της πυέλου και ο καρκίνος των όρχεων.

Το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα αποτελείται από όργανα που παράγουν σπερματοζωάρια και εκκρίνουν τεστοστερόνη. Τα σπερματοζωάρια είναι απαραίτητα για τη γονιμοποίηση, ενώ η τεστοστερόνη είναι κρίσιμη για την αναπαραγωγή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Με τη βοήθεια ιατρού, μπορείτε να διαχειριστείτε τα συμπτώματά σας χαμηλής τεστοστερόνης και να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες να ζήσετε και πάλι μια ζωντανή, παθιασμένη και ενθουσιώδη ζωή.

Τώρα που είστε εξοπλισμένοι με αυτές τις πληροφορίες, κάντε τον εαυτό σας και περισσότερα σχετικά με τις θεραπείες αντικατάστασης τεστοστερόνης από τους παρακάτω πόρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares