Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Στυτική Δυσλειτουργία

Το σεξ παρέχει τον απαιτούμενο ενθουσιασμό στη ζωή μας. Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ενισχύσει ή να αποδυναμώσει μια σχέση μεταξύ δύο συντρόφων. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένας από τους λόγους που προκάλεσαν τεταμένες σχέσεις. Ορίζεται ως ανικανότητα του ανθρώπου να πάρει αρκετή στύση για να έχει επιτυχημένη σεξουαλική επαφή. Δεν θα είναι λάθος να πούμε ότι συμπληρώματα όπως το Erofertil έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση του αυτοσεβασμού και του ενθουσιασμού σε πολλές ζωές.

Εάν αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται περιστασιακά, τότε δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Ενώ, εάν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα που χαρακτηρίζεται ως ανικανότητα, τότε αποτελεί σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνεται με την ηλικία. Αν και αυτό το πρόβλημα μπορεί να φανεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα, 5 έως 25% των ανδρών επηρεάζονται από αυτό στην ηλικιακή ομάδα των 40 έως 65 ετών. Αυτό μπορεί να φτάσει έως και 50% έως την ηλικία των 70 ετών.

Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκληθεί λόγω σωματικών ή ψυχολογικών παραγόντων ή και των δύο.

Η διαδικασία στύσης περιλαμβάνει μια ακολουθία συμβάντων μέσα στο σώμα που περιλαμβάνει εγκέφαλο, σπονδυλική στήλη, φλέβες και αρτηρίες στο πέος. Η ανέγερση δεν θα είναι δυνατή εάν η διαδικασία διακοπεί σε οποιοδήποτε στάδιο. Οποιαδήποτε βλάβη στα νεύρα, τις αρτηρίες, τους λείους μυς λόγω ασθενειών όπως ο διαβήτης, η νευρολογική νόσος, η νεφρική νόσος κ.λπ. μπορεί επίσης να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, αυτά τα είδη ασθενειών αντιπροσωπεύουν περίπου το 70% των περιπτώσεων στυτικής δυσλειτουργίας. Μπορεί επίσης να προκληθεί ως παρενέργεια κάποιας χειρουργικής επέμβασης που βλάπτει τα νεύρα γύρω από το πέος ή φάρμακα κοινών ασθενειών όπως η αρτηριακή πίεση. Περίπου 20% περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες όπως το άγχος, η ενοχή, η κατάθλιψη και το άγχος.

Διατίθεται μια ποικιλία θεραπειών για να ξεπεραστεί η ανικανότητα.

Κάποιος μπορεί να επιλέξει από διάφορες εναλλακτικές λύσεις όπως ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική θεραπεία, συσκευές κενού ή χειρουργική επέμβαση. Η πιο ευρέως αποδεκτή μέθοδος είναι η φαρμακευτική θεραπεία. Αυτά τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, πολλές φορές αποτρέπουν την πρόωρη εκσπερμάτωση και μπορούν είτε να καταναλωθούν από το στόμα είτε με ένεση απευθείας στο πέος.

Στυτική Δυσλειτουργία: Επιλογές Που Λύνουν Το Πρόβλημα

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) έχει αναφερθεί από το 12% των ανδρών κάτω των 59 ετών, το 22% των ανδρών ηλικίας 60 έως 69 ετών και το 30% των ανδρών 70 ετών και άνω. Το υπερβολικό βάρος το καθιστά ακόμη πιο πιθανό και πολλές φορές εμφανίζεται και πρόωρη εκσπερμάτωση.

Άνδρες με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) άνω των 28,7 έχουν 30% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ΣΔ από εκείνους με φυσιολογικό ΔΜΣ (δηλαδή 25 ή κάτω).

Στυτική Δυσλειτουργία Ζευγάρι
Στυτική Δυσλειτουργία

Σε κάθε περίπτωση, χιλιάδες μαρτυρίες χρηστών έχουν αποδείξει ότι η χρήση του Erofertil μπορεί να ανατρέψει τα πάντα μέσα στα πρώτα λεπτά της εφαρμογής του στο ανδρικό πέος.

Μπορεί Η Άσκηση Να Καταπολεμήσει Τη Στυτική Δυσλειτουργία;

Γιατροί στη Νάπολη της Ιταλίας, έχουν μελετήσει εάν η απώλεια βάρους και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα μπορούν να βελτιώσουν την ΕΔ σε παχύσαρκους άνδρες. Τα ευρήματά τους αναφέρονται στο Journal of the American Medical Association και συνοψίζονται εδώ.

Η Έρευνα

Στρατολογήθηκαν παχύσαρκοι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, ηλικίας 35 έως 45 ετών. Έπρεπε να έχουν δείκτη μάζας σώματος 30 ή παραπάνω, και βαθμολογία 21 ή λιγότερο στον Διεθνή Δείκτη Στυτικής Λειτουργίας (IIEF). (Αυτή η βαθμολογία ήταν το αποτέλεσμα απαντήσεων σε 5 ερωτήσεις. Η καθεμία είχε έως 5 βαθμούς, οπότε η μέγιστη δυνατή βαθμολογία ήταν 25.) Άνδρες με διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση ή αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης αποκλείστηκαν από τη μελέτη.

Από τους 140 παχύσαρκους άνδρες που αξιολογήθηκαν αρχικά, 30 εξαλείφθηκαν – για λόγους υγείας ή επειδή δεν ήταν πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Οι υπόλοιποι άντρες κατανεμήθηκαν τυχαία για να συμμετάσχουν είτε στη λεγόμενη ομάδα «παρέμβασης» είτε στην ομάδα «ελέγχου».

Άνδρες στην ομάδα παρέμβασης έλαβαν λεπτομερείς συμβουλές για το πώς να μειώσουν το σωματικό τους βάρος κατά 10% ή περισσότερο – ξεχωριστές προσαρμοσμένες διατροφικές συστάσεις και οδηγίες για την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Η δοκιμή διήρκεσε 2 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι άνδρες είχαν τακτικές συνεδρίες με τον διατροφολόγο και τον εκπαιδευτή άσκησης – μηνιαία τον πρώτο χρόνο και διμηνιαία στο δεύτερο.

Οι παχύσαρκοι άνδρες στην ομάδα ελέγχου έλαβαν γενικές πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση κατά την έναρξη και πάλι κάθε δύο μήνες, αλλά δεν έλαβαν περαιτέρω συμβουλές.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη και μετά από 2 χρόνια περιελάμβαναν μετρήσεις ύψους, βάρους, μέσης και αρτηριακής πίεσης. ολικά επίπεδα χοληστερόλης, HDL και τριγλυκεριδίων. φλεγμονώδεις δείκτες αίματος (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη ή CRP, ιντερλευκίνες 6 και 8) και η λειτουργία των κυττάρων που ευθυγραμμίζουν τα αιμοφόρα αγγεία (ενδοθήλιο) μετά από διέγερση L-αργινίνης. Και, φυσικά, το IIEF επαναλήφθηκε μετά από 2 χρόνια, ως μέτρο επιτυχίας ή αποτυχίας στη βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα Αποτελέσματα

Κατά την έναρξη, τα αποτελέσματα του IIEF και οι δοκιμές που περιγράφονται παραπάνω ήταν παρόμοια και στις δύο ομάδες παχύσαρκων ανδρών. Ο μέσος ΔΜΣ τους ήταν 36,5 και η μέση βαθμολογία IIEF ήταν 13,7.

Μπορεί να φανεί ότι η παρέμβαση στον τρόπο ζωής ήταν αποτελεσματική στη μείωση των επιπέδων ΔΜΣ και στη βελτίωση των βαθμολογιών IIEF στους άνδρες που το έλαβαν. Μετά από 2 χρόνια, 17 στους 55 παχύσαρκους άνδρες στην ομάδα παρέμβασης, σε σύγκριση με 3 στους 55 μάρτυρες, ανέφεραν βαθμολογίες IIEF άνω των 22, δηλαδή τα συμπτώματά τους για στυτική δυσλειτουργία είχαν σχεδόν εξαφανιστεί.

Μαζί με τα βελτιωμένα συμπτώματα, υπήρξαν μειώσεις σε ορισμένους από τους δείκτες φλεγμονής στο αίμα και βελτιώσεις στα προφίλ λιπιδίων στο αίμα, υποδεικνύοντας μειωμένο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις. Δεν παρατηρήθηκαν τέτοιες αλλαγές στους άνδρες της ομάδας ελέγχου.

Τι Σημαίνει Αυτό;

Σε μια προηγούμενη μελέτη των ΗΠΑ, οι άνδρες που άρχισαν να ασκούνται στη μέση ζωή είχαν 70% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας, σε σύγκριση με εκείνους που παρέμειναν καθιστικοί. Στη μελέτη που έχουμε συνοψίσει εδώ, η απώλεια βάρους που επιτεύχθηκε από αλλαγές στον τρόπο ζωής (διατροφή, άσκηση) βελτίωσε σαφώς την υπάρχουσα στυτική δυσλειτουργία σε παχύσαρκους άνδρες. 

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξεκινήστε να ασκείτε στη μέση ζωή για να αποφύγετε τη στυτική δυσλειτουργία και εάν είστε υπέρβαροι και έχετε αναπτύξει αυτό το πρόβλημα, η διατροφή και η άσκηση θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία. Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτήν την προσέγγιση πριν στραφείτε στο Erofertil και τις στενές σχέσεις της.

Χειρουργικές Θεραπείες Στυτικής Δυσλειτουργίας

Εμφυτεύματα πέους

Αυτοί είναι οι πιο μη αναστρέψιμοι και δραστικοί τρόποι επίτευξης τεχνητής στύσης. Μόνο όταν όλα τα άλλα μέτρα έχουν εξαντληθεί και δεν επιτυγχάνονται μακροχρόνιες επιπτώσεις, είναι δικαιολογημένα τα εμφυτεύματα πέους. Πρόκειται για προσθετικές συσκευές κατασκευασμένες από αδρανή σιλικόνη, οι οποίες εισάγονται χειρουργικά στο πέος. Η φυσιολογική στύση δεν μπορεί να επιτευχθεί μετά από αυτό. Υπάρχουν δύο είδη εμφυτευμάτων πέους:

Παθητικά εμφυτεύματα: Δύο ράβδοι σιλικόνης εισάγονται στο πέος, το οποίο παραμένει όρθιο όλη την ώρα. Οι ράβδοι σιλικόνης μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές γωνίες, αλλά αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό σε δημόσιες περιπτώσεις όπως το κολύμπι. Ο οργασμός μπορεί να επιτευχθεί εκτός εάν υπάρχουν ορμονικοί ή νευρικοί παράγοντες που το εμποδίζουν.

Ενεργά εμφυτεύματα: Αυτοί είναι φουσκωτοί σάκοι σιλικόνης που εμφυτεύονται επίσης στο πέος. Το πέος παραμένει σε χαλαρή κατάσταση έως ότου ένας σωστός χειρισμός της πρόσθεσης προκαλεί τον πληθωρισμό και την επακόλουθη στύση. Ένας τύπος εμφυτεύματος ενεργοποιείται πατώντας το βλεφαρίδες (το κεφάλι του πέους) με το ένα χέρι. Το υγρό μεταφέρεται από μια δεξαμενή στους κύριους φουσκωτούς σάκους. Σε έναν άλλο τύπο, η δεξαμενή υγρού εμφυτεύεται μέσα στον σάκο του όσχεου και μπορεί να αντληθεί με το χέρι.

Άλλες θεραπείες

Άλλες χειρουργικές και μη χειρουργικές θεραπείες για ανικανότητα δοκιμάζονται σε πειραματική βάση και μπορεί να υπάρχει πολλά υποσχόμενο μέλλον για ορισμένες από αυτές. Για παράδειγμα, ομάδες ιατρών στη Ρωσία και τη Γερμανία έχουν πειραματιστεί με ηλεκτρική διέγερση της πυελικής περιοχής χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό επίθεμα που εφαρμόζεται στην κοιλιά και την πλάτη. 

Υπάρχουν ήδη εμπορικές συσκευές που χρησιμοποιούν αυτήν την αρχή, η οποία φαίνεται να αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Εξετάζεται επίσης η άμεση διέγερση των πυελικών νεύρων (που οδηγεί σε στύση που προκαλείται από νεύρα) χρησιμοποιώντας εμφυτευμένα ηλεκτρόδια και μια ηλεκτρική συσκευή τύπου βηματοδότη.

Οι “φυσικές” ή εναλλακτικές μέθοδοι αφθονούν. Αυτά κυμαίνονται από «φυσικά» τρόφιμα που έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή DHEA, όπως η πράσινη βρώμη ή το saw palmetto. σε ασκήσεις γιόγκα για την αύξηση του μυϊκού τόνου και της ροής του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Είναι δύσκολο να πούμε αν υπάρχουν πραγματικά εφέ ή είναι απλώς το αποτέλεσμα των φαινομένων της πρότασης ή του εικονικού φαρμάκου.

Ωστόσο, ένα πράγμα έχει καθοριστεί επιστημονικά. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα αυξάνονται αμέσως μετά την άσκηση ή χάνοντας υπερβολικό βάρος. Έτσι, ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης του ήπιου υπογοναδισμού μπορεί να είναι συχνή άσκηση και διατήρηση φυσιολογικού βάρους.

Αμφιλεγόμενες Και Μη Εγκεκριμένες Θεραπείες

Βρεμελανοτίδη

Το πειραματικό φάρμακο Bremelanotide (πρώην PT-141) δεν δρα στο αγγειακό σύστημα όπως οι προηγούμενες ενώσεις, αλλά αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία και οδηγεί σε άνδρες και γυναίκες. Εφαρμόζεται ως ρινικό σπρέι. Το bremelanotide δρα ενεργοποιώντας τους υποδοχείς μελανοκορτίνης στον εγκέφαλο Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δοκιμές Φάσης IIb.

Τζίνσενγκ

Μια διπλή-τυφλή μελέτη φαίνεται να δείχνει στοιχεία ότι το ginseng είναι καλύτερο από το εικονικό φάρμακο: ανατρέξτε στο άρθρο του ginseng για συνδέσμους και περισσότερες λεπτομέρειες.

Enzyte

Το Enzyte είναι ένα προϊόν που έχει διαφημιστεί από την κάλυψη κορεσμού σε τηλεοπτικά κανάλια όπως το Court-TV. Ωστόσο, το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) υπέβαλε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) σχετικά με την Enzyte για παραπλανητική διαφήμιση. Κατασκευάζεται από την Berkeley Nutritionals, η οποία φέρεται να αποτελεί αντικείμενο έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα του Οχάιο και τον εναγόμενο σε αγωγές αγωγής.

Το Enzyte είναι ένα συμπλήρωμα που ισχυρίζεται ότι αυξάνει την ανδρική λίμπιντο ή τη συχνότητα των στύσεων του πέους. Οι διαφημίσεις για Enzyte εμφανίζονται τακτικά στην τηλεόραση. Σε αυτές τις διαφημίσεις παρουσιάζεται ένας άντρας με το όνομα Μπομπ που δεν σταματά ποτέ να χαμογελά, προφανώς επειδή είχε πάρει τον Enzyte και βελτίωσε το μέγεθος των σεξουαλικών του οργάνων. Τα διαφημιστικά είναι γεμάτα συμβολικές φαλλικές εικόνες, όπως γκολφ κλαμπ, εξαιρετικά ψηλά ποτήρια παγωμένου τσαγιού και μια μάνικα που ψεκάζει μόλις μια στάλα νερού (μεταφέρεται από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί το Enzyte).

Η αποτελεσματικότητα του Enzyte αμφισβητείται. Μερικοί επαγγελματίες του ιατρού στην πραγματικότητα συμβουλεύουν να μην πάρετε το Enzyte, λέγοντας ότι μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη. Το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον προέτρεψε την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να απαγορεύσει περαιτέρω τηλεοπτικές διαφημίσεις για την Enzyte λόγω της έλλειψης κατάλληλων μελετών που να υποστηρίζουν ισχυρισμούς. Η εταιρεία Enzyte, Berkeley Premium Nutraceuticals, Inc., υπόκειται σε αγωγή κατηγορίας για ψευδή διαφήμιση.

Το Enzyte λέγεται ότι περιέχει: Tribulus terrestris; Εκχύλισμα Yohimbe Νικοτινικό οξύ; Επιδημία; Avena sativa; Οξείδιο του ψευδαργύρου; Μακά; Muira Pauma; Ginkgo biloba; L-αργινίνη; Είδε τον Palmetto. Άλλα συστατικά: ζελατίνη, πίτουρο ρυζιού, ίνες βρώμης, στεατικό μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου.

Βότανα και άλλες εναλλακτικές θεραπείες

Αυτά είναι γενικά αναποτελεσματικά όταν δοκιμάζονται τυφλά, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμα για το ψυχολογικό τους (εικονικό φάρμακο) αποτέλεσμα: εάν αναμένεται ένα καλό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι αποτελεσματική η θεραπεία με πολύ επαίνους και συχνά δαπανηρή. Τα αξιόπιστα φάρμακα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από το ίδιο αποτέλεσμα.

Μη Αμφιλεγόμενες Θεραπείες Για Τη Στυτική Δυσλειτουργία

Αναστολείς PDE5

Οι συνταγογράφοι PDE5 αναστολείς sildenafil (Viagra®), vardenafil (Levitra®) και tadalafil (Cialis®) είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα. Λειτουργούν αποκλείοντας τη δράση του PDE5, η οποία προκαλεί υποβάθμιση του cGMP. Το cGMP προκαλεί τη χαλάρωση του λείου μυός των αρτηριών στο πέος, επιτρέποντας στο σώμα του σπηλαίου να γεμίσει με αίμα.

Αντλίες κενού

Μια εξωτερική αντλία κενού θα παράγει ένα έντονο πέος με επιτυχία που πλησιάζει το 90%. ένας δακτύλιος του πέους θα διατηρήσει αυτήν την κατάσταση, αν και πρέπει να αφαιρεθεί μετά από όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Η στύση δεν είναι τόσο άκαμπτη ή σκληρή όσο μια φυσική στύση. φάρμακα ή ενέσεις, όταν λειτουργούν, μπορεί να είναι προτιμότερα. 

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι ο βαθμός ικανοποίησης των χρηστών και των συνεργατών τους ποικίλλει, ακόμα και όταν τα φάρμακα και οι ενέσεις δεν λειτουργούν. Σε μία μελέτη, περίπου το 20% των ανδρών που δοκίμασαν μια αντλία (σε υψηλές τιμές) αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αγορά μιας. Άλλες μελέτες δείχνουν υψηλότερα ποσοστά ικανοποιημένων χρηστών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συχνή χρήση αντλίας κενού μπορεί τελικά να βελτιώσει τον βαθμό στύσης που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη χρήση της αντλίας. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί φθηνών «αντλιών πέους» για μόνιμη αύξηση του μέγιστου μεγέθους πέους πρέπει να εξεταστούν με προσοχή.

Shares