Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συνθήκες Που Σχετίζονται Με Την Υπογονιμότητα Στους Άνδρες

Στο παρελθόν, θεωρούσαμε ότι η υπογονιμότητα είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται μόνο στις γυναίκες. Αλλά η πρόσφατη επιστήμη ρίχνει περισσότερο φως στους μύθους που θεωρούνταν γεγονότα, γνωρίζουμε πλέον με βεβαιότητα ότι εμφανίζεται προφανώς ακόμη και στους άνδρες ασθενείς (το Erofertil δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση σε αυτό το σημείο).

Στην πραγματικότητα, αν εξετάσουμε τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις υπογονιμότητας, οι λεπτομέρειες θα μας δείξουν ότι οι παράγοντες της κατανέμονται σχεδόν εξίσου μεταξύ γυναικείων και ανδρικών παραγόντων. Αυτοί οι παράγοντες που συνιστούν το 30% και ένα άλλο 30% καλύπτονται από τους κοινούς παράγοντες, οι οποίοι από μόνοι τους καλύπτουν τις άγνωστες συνθήκες υπογονιμότητας.

Συνθήκες Που Σχετίζονται Με Την Υπογονιμότητα

Ανάλογα με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο ασθενής, οι θεραπείες ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από φάρμακα έως εκτεταμένη ανάλυση της περίπτωσης που μπορεί να συνεπάγεται χειρουργικές επεμβάσεις και επεμβάσεις στις πληγείσες περιοχές.

Ας πούμε για παράδειγμα στυτική δυσλειτουργία, η μόνη προφανής κλινική απεικόνιση για την οποία μπορεί κανείς να βασίσει τη διάγνωση της πάθησης. (Σημείωση: Η υπογονιμότητα δεν είναι μια φυσική κατάσταση και τα περισσότερα συμπτώματα είναι μόνο η σκιά ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος που βρίσκεται στο εσωτερικό του ανδρικού σώματος).

Οι όρχεις είναι οι ανδρικοί αναπαραγωγικοί αδένες που παράγουν το σπέρμα και τις ανδρικές ορμόνες του φύλου. Η αυτοεξέταση των όρχεων είναι ένας πολύ σημαντικός έλεγχος για άνδρες άνω των 18 ετών, επειδή μπορεί να βοηθήσει στον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου των όρχεων ή οποιωνδήποτε άλλων ανωμαλιών.

Οι άνδρες πρέπει να κάνουν αυτοεξέταση στο σπίτι κάθε μήνα, αλλά δεν πρέπει να προσπαθούν να την κάνουν ενώ κάνουν ντους γιατί το νερό μπορεί να δυσκολέψει τον εντοπισμό τυχόν ανωμαλιών με την αφή.

Η Στυτική Δυσλειτουργία Μπορεί Να Αντιμετωπιστεί Εύκολα

Άσχετα από την χρήση του Erofertil, και με πιο προχωρημένα σημάδια υπογονιμότητας στον άνδρα, η τελική θεραπεία μπορεί να οδηγήσει τόσο τον ασθενή όσο και τον ιατρό στη χρήση τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν μόνο τους ανδρικούς παράγοντες που προκαλούν υπογονιμότητα, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία της γυναικείας υπογονιμότητας.

Κανονικά, σε διάφορους τύπους τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, οι άνδρες ασθενείς καλούνται να παράγουν σπέρμα από το οποίο συλλέγονται τα σπερματοζωάρια. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα οδηγήσουν τις τεχνικές είτε στην επιτυχία είτε στην αποτυχία τους. Ένας από αυτούς είναι η ποιότητα του σπέρματος.

Μερικά βότανα είναι υγιεινά και αυξάνουν την ερωτική διάθεση, ενώ άλλα μπορεί να είναι επιβλαβή εάν ληφθούν λανθασμένα ή σε υπερβολικές ποσότητες. Για παράδειγμα, η γλυκόριζα έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει το συκώτι με υψηλότερες δόσεις κατανάλωσης. Και παρόλο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σκόρδο είναι καλό για αυτούς, μπορεί πραγματικά να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές σε ορισμένες περιπτώσεις επειδή είναι ένα φυσικό καθαρτικό.

Ο πόνος μπορεί να προκληθεί από τραυματισμό ή ασθένεια, αλλά μπορεί επίσης να είναι συναισθηματικός. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν τόσο σωματικό όσο και συναισθηματικό πόνο, γεγονός που μπορεί να κάνει δύσκολο να γνωρίζουμε τι είδους πόνο βιώνουν.

Ο σωματικός πόνος συχνά προέρχεται από μια συγκεκριμένη πηγή και μέγεθος, επομένως είναι ευκολότερο να εντοπιστεί από πού προέρχεται το πρόβλημα. Ο συναισθηματικός πόνος δεν έχει συγκεκριμένη αιτία ή μέγεθος, επομένως μπορεί να είναι απρόβλεπτος και δύσκολος να εντοπιστεί.

Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Εάν η ποιότητα του σπέρματος είναι λειτουργική για την εξωσωματική γονιμοποίηση (μια μορφή τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής), μπορεί να γονιμοποιήσει μαζί με τα θηλυκά ωάρια. Αυτό θα ξεκινήσει όλες τις άλλες μεθόδους που θα ακολουθήσουν μετά την ανάκτηση σπέρματος και ωαρίων.

Ωστόσο, εάν το σπέρμα έχει υπερβολικά χαμηλή ποιότητα, θα ήταν πιθανό οι ασθενείς να ερωτηθούν εάν θα ήθελαν να υιοθετήσουν σπέρματα από δότες. Εάν όχι, η διαδικασία δεν θα συνεχιστεί καθόλου. Εάν θα συμφωνούσαν, τότε ο κύκλος θα περιοριστεί στα ωάρια από τη σύντροφο και στα σπερματοζωάρια από άλλο άτομο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τεχνολογία που θα βοηθήσει στην αύξηση της ποιότητας των σπερματοζωαρίων ενός συγκεκριμένου ατόμου. Το μόνο που μπορεί να κάνει η ιατρική επιστήμη είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο την παρούσα κατάσταση που μπορεί να προσφέρει η ποιότητα του σπέρματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares